<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвищевсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2024 295

Удари по РФ з винищувачів F-16: генсек НАТО зробив заяву

Україна має право на самооборону, заявив генсек.

eb457c1ea4cb896b699cdcf6fd1dd094_15.06.24

Україна має право на використання західної зброї для ударів по Росії для захисту. Зокрема, атакувати з винищувачів F-16. Самооборона не є ескалацією. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу в Брюсселі.

За його словами, союзники працюють над тренуванням українських пілотів та технічного персоналу на F-16. Втім, терміни навчання він не назвав. Столтенберг привітав рішення партнерів дозволити Україні завдавати ударів по території Росії західною зброєю.

"Україна має право на самозахист, і право на самозахист включає також нанесення ударів по законних військових цілях на території російського агресора", — відповів генсек НАТО на те, чи Україна матиме право завдавати ударів літаками F-16.

Він зауважив, що самозахист не є ескалацією і закріплений у Статуті ООН. Столтенберг закликав союзників допомогти Україні відстояти право на самооборону та послабити обмеження.

"Це агресивна війна. Росія напала на Україну. І це кричуще порушення міжнародного права. Відповідно до міжнародного права, Україна має право на самооборону, і право на самооборону також включає завдавання ударів по законних військових цілях на території агресора, Росії", — наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, в Росії оголосили "законною ціллю" F-16 для України за її межами. В Держдумі РФ вказали, що "законною ціллю" стануть аеродроми інших країн, з яких злітатимуть F-16, заходитимуть до повітряного простору України, запускатимуть ракети та повертатимуться назад.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удари по РФ з винищувачів F-16: генсек НАТО зробив заяву 5.00 5 2
Політика / Україна
15.06.2024 295
Еще материалы раздела «Україна»