<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт пікантної закуски з помідорів  Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачкавсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
15.06.2024 177

"На першому етапі вистачить". Експерт пояснив, чому Україні потрібні сім батарей Patriot

Україна потребує постачання семи додаткових систем протиповітряної оборони Patriot. Але цього вистачить лише на перший час.

patriot_gettyimages_1165947499_438d0745c7cf2fe7dbe9bd73b55f1727_650x410_15.06.24

Про це у коментарі РБК-Україна заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами експерта, зараз Росія має перевагу в небі над тимчасово окупованими територіями.

"Щоб позбавити їх переваги, вистачить семи ЗРК Patriot. Це дозволить задіяти частину таким чином, щоб вони підходили ближче до переднього краю та збивали носії КАБів. На першому етапі вистачить, але далі потрібно посилювати авіацією", - пояснив він.

Patriot для України

Варто зауважити, що системи ППО, які мають змогу збивати балістичні ракети, є однією з головних потреб України на даний момент. Одна з таких систем - Patriot.

Українська влада вже неодноразово просила союзників передати додаткові системи в рамках військової допомоги. Поки що поставки однієї батареї Patriot пообіцяла лише Німеччина.

Також Італія нещодавно анонсувала, що передасть Україні вже другу систему SAMP/T. Вона може знищувати балістику.

Оценка материала:

5.00 / 2
"На першому етапі вистачить". Експерт пояснив, чому Україні потрібні сім батарей Patriot 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
15.06.2024 177
Еще материалы раздела «Ранкова кава»