<
НОВИНИ ДНЯ: Нові обмеження для чоловіків: що не можна буде зробити без військового квитка  Вступ України до НАТО: в США зробили важливу заяву  Спека та невелика хмарність: прогноз погоди в Україні на 19 червня  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°  Короткочасна спека перед похолоданням: синоптик дала прогноз погоди на 19 червня  "Ми - не сторона конфлікту". У НАТО поставили крапку щодо відправки військ до України  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
15.06.2024 194

На яких умовах в Україні може закінчитися війна: дипломат назвав головні тези

Наявність конкретного плану щодо закінчення війни дозволить нашій державі консолідувати довкола себе проукраїнські сили.

9cadb0bc059b6fd314cd582815dc9b9e_15.06.24

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Німеччини заявив, що “ми не залишимо війну у спадок після себе”. Вона буде завершена в інтересах та на умовах нашої країни. Проте для цього потрібно мати конкретний план, якою є для України кінцева мета війни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це “24 Каналу” розповів дипломат, міністр закордонних справ України (2007 – 2009) Володимир Огризко.

За його словами, наявність конкретного плану щодо закінчення війни дозволить нашій державі консолідувати довкола себе проукраїнські сили. А для цього світ повинен чітко розуміти, за що ми боремося.

“Нам потрібно визначити для самих себе, що таке "наша перемога", і її концепцію просувати всюди – на рівні двосторонньому, міжнародних організацій, форумів. Коли кажуть "перемога", то кожний вкладає в це поняття власне бачення, а нам потрібно мати своє, яке відповідає національним інтересам України”, – зауважив Огризко.

З огляду на перспективи, додає дипломат, ми будемо відчувати себе дуже впевнено. Проте тактичні аспекти викличуть дискусії, тому що декому щось не сподобається в цьому плані, а дехто захоче щось змінити в ньому. Однак це не означає, що необхідно приймати чиюсь позицію. Україна має керуватися власною національною безпекою.

Він також підкреслив, що теза Зеленського про “закінчення війни на наших умовах” має бути розширена. І додати до неї можна наступні пункти:

  • Повернення до кордонів 1991 року.
  • Компенсація збитків, які були завдані Росією.
  • Покарання російських воєнних злочинців.
  • Вступ України до Європейського Союзу та НАТО.
  • Створення коаліції антифашистських сил та перетворення Росії на країну, яка ніколи більше не буде загрожувати Україні.

“Має бути чіткий, конкретний перелік речей, який ми потім повинні будемо пояснити громадянам України і країн-партнерів. Тоді можемо мобілізовувати наших закордонних союзників довкола такого плану”, – підкреслив Володимир Огризко.

Окремо він зазначив, що якщо хтось вважає, що мир в Україні – це прийняття умов Росії, а такі проросійські партії є, зокрема в Німеччині, то нам потрібно бути максимально конкретними. Загальні концепції, як наголосив дипломат, призведуть до того, що почнуться чвари через те, що є різні розуміння поняття "перемога".

Нагадаємо, що знищення живої сили РФ на полі бою – не те, що зупинить цю країну у війні з Україною. Противника зупинить знищення його логістично-ресурсної інфраструктурної бази.

Оценка материала:

5.00 / 2
На яких умовах в Україні може закінчитися війна: дипломат назвав головні тези 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
15.06.2024 194
Еще колонки: Колонки / Блоги