<
НОВИНИ ДНЯ: Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землю  "Азов" звернувся з важливим проханням до жителів окупованої Луганської області  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червня  Нерухомість: де продають найдорожчі та найдешевші квартири  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 24 – 30 червнявсі новини дня
Політика
Європа
16.06.2024 620

Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу дату

Посли ЄС погодили переговорні рамки щодо вступу України та Молдови.

2d08ca3c51453cc9d2db2c0ea2d43e07_16.06.24

Міжурядову конференцію, яка дасть офіційний старт для переговорів про вступ України та Молдови до Євросоюзу, скликано на 25 червня. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в соцмережі Х повідомило бельгійське головування в ЄС.

“Постійні представники країн-членів Євросоюзу в принципі погодили переговорні рамки щодо вступу України та Молдови до ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Редактор Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода з питань Європи Рікард Юзвяк, коментуючи це повідомлення, додав, що це рішення було ухвалене після того, як Угорщина перестала блокувати переговорну рамку для України і, відповідно, Молдови.

Нагадаємо, раніше пані посол ЄС в Україні Катаріна Матернова заявила, що Україна готова вже наприкінці червня розпочати переговори про вступ до Євросоюзу.

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина також повідомила, що Україна має "джентльменську домовленість" із більшістю країн Євросоюзу про те, що переговори про вступ держави до ЄС розпочнуться у червні 2024 року.

Оценка материала:

4.00 / 4
Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу дату 4.00 5 4
Політика / Європа
16.06.2024 620
Еще материалы раздела «Європа»