<
НОВИНИ ДНЯ: Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землю  "Азов" звернувся з важливим проханням до жителів окупованої Луганської області  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червня  Нерухомість: де продають найдорожчі та найдешевші квартири  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 24 – 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
16.06.2024 2039

Повістка поштою: у Міноборони пояснили, за яких умов вважатиметься врученою

Дмитро Лазуткін уточнив алгоритм вручення повісток поштою після 16 липня.

83997068ec3887818d54b4f48614f22d_16.06.24

Після 16 липня повістки в Україні зможуть надсилати звичайною поштою – після того, як спливе встановлений законом строк у 60 днів на уточнення військово-облікових даних. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі "1+1" повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

"Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто – тоді так", – сказав він.

Лазуткін також уточнив алгоритм вручення повісток поштою після 16 липня.

"Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється знову ж таки під підпис, або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доправлена... Якщо людини не було фізично на місці і повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення", – пояснив речник Міноборони.

Варто зазначити, що повістка в двері не вважатиметься законно врученою. Втім, повістку вважатимуть врученою, якщо її вручать особисто людині, якої вона стосується. Крім того, на ній потрібно поставити підпис про отримання. Інакше — цей документ не матиме юридичної сили.

Раніше ми пояснювали, чи можна відмовитися від вручення повістки та які можуть бути наслідки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Повістка поштою: у Міноборони пояснили, за яких умов вважатиметься врученою 5.00 5 2
Політика / Україна
16.06.2024 2039
Еще материалы раздела «Україна»