<
НОВИНИ ДНЯ: Котлети "Кордон Блю": рецепт незвичних котлет з курятини в паніровці  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війни  В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Договір про стратегічне партнерство між РФ і КНДР: Москва підвищує ставки проти Заходу – Apnews  Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землювсі новини дня
16.06.2024 186

Слід готуватися до зими без світла: гендиректор YASNO попередив про тривалі відключення

Попереду — довгі години без електрики.

9b91c445554c5c6c8b1250946d7ff9e0_160624

Взимку в Україні світло можуть давати лише п'ять-шість годин на день. Адже зимовий пік споживання електроенергії більший за літній. Дефіцит генерації може сягати 35%. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко.

"Щодо прогнозу на зиму — треба готуватися, з огляду на те, що буде п'ять-шість годин світла на день. Але в серпні треба буде оновити прогноз. Тому що ми будемо розуміти, скільки у нас наявної генерації всередині", — пояснив він.

За словами Коваленка, прогноз на зиму базується на кількох факторах. Зокрема, на тому, чи вдасться збільшити фізичну можливість імпорту електроенергії.

"По-друге, всі атомні блоки ремонтуються зараз, щоб потім максимально все працювало взимку. По-третє, ми відремонтуємо частково, що можна відремонтувати за цей час з точки зору пошкоджень. Але погана новина в тому, що у нас зимовий пік досить великий. Він ще більший за літній", — зауважив керівник YASNO.

Також Коваленко пояснює, що важливою є температура повітря. Адже саме від цього залежить споживання електрики.

"Якщо зима буде +10 градусів в середньому, то це буде для нас щастя. Якщо зима буде -15 градусів — це буде погано. Що нижча температура, то більше споживання на опалення", — наголосив він.

Як повідомлялося, в Україні змінять ліміти електроенергії для Києва та великих міст, де найбільше критичної інфраструктури. Рішення ухвалять вже найближчими тижнями.

Оценка материала:

5.00 / 2
Слід готуватися до зими без світла: гендиректор YASNO попередив про тривалі відключення 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.06.2024 186
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»