<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Договір про стратегічне партнерство між РФ і КНДР: Москва підвищує ставки проти Заходу – Apnews  Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землю  "Азов" звернувся з важливим проханням до жителів окупованої Луганської області  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червнявсі новини дня
Політика
Україна
16.06.2024 613

За угодою із США Україна отримає ескадрильї винищувачів: не тільки F-16 – Зеленський

Безпекова угода зі Сполученими Штатами містить “хороші позиції” щодо зброї.

59e94185095d8f74bd61b78c8018454b_16.07.24

Укладена із США угода щодо гарантій безпеки передбачає, що Україна отримає ескадрильї винищувачів, серед яких будуть не лише F-16. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“В угоді хороші позиції щодо зброї для нашого захисту. Дуже конкретно – про системи Patriot, дуже конкретно – про постачання Україні ескадрилей винищувачів – саме так, у множині: ескадрилей, – включно з, але не обмежуючись F-16. Ми довго працювали заради цього”, - наголосив український лідер.

Президент Зеленський також зазначив, що угода містить питання справедливої відповідальності Росії за розв’язану проти України війну.

“Америка підтримує і справедливу компенсацію шкоди, завданої російськими ударами, і опрацювання шляхів, щоб заморожені російські активи були використані задля захисту та відновлення України”, - підкреслив він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський підписали у четвер, 13 червня, 10-річну двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення захисту України від російських загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 3
За угодою із США Україна отримає ескадрильї винищувачів: не тільки F-16 – Зеленський 5.00 5 3
Політика / Україна
16.06.2024 613
Еще материалы раздела «Україна»