<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Світ
16.06.2024 260

Штурм Києва на початку війни: Путін ошелешив брехнею про плани Кремля

За словами диктатора, "були різні варіанти дій".

298b86cf7848f1dce85cd87f26003817_16.06.24

Російський "фюрер" Володимир Путін заявив, мовляв, його війська не мали планів штурмувати Київ на початку повномасштабного вторгнення 2022-го. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це диктатор сказав на зустрічі з керівництвом МЗС РФ.

За його словами, коли окупанти "підійшли до Києва, то були різні варіанти дій, але рішень про штурм міста не було. Господар Кремля, цинічно висловився, мовляв, що в такий спосіб хотів підштовхнути Україну до мирних переговорів.

"Жодного політичного рішення про штурм тримільйонного міста не було. Це була операція з примусу до миру", - заявив російський диктатор-президент.

Зауважимо, що битва за Київ - одна з ключових у великій війні. Росіяни планували взяти українську столицю "за три дні". Наступ на відбувався з кількох напрямків. Загарбникам вдалося окупувати низку населених пунктів на Київщині. Втім, 2 квітня Міноборони повідомило про звільнення області від російських окупантів.

Нагадаємо,  очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що загрози повторного наступу армії РФ на українську столицю Київ не спостерігається.

Оценка материала:

5.00 / 2
Штурм Києва на початку війни: Путін ошелешив брехнею про плани Кремля 5.00 5 2
Політика / Світ
16.06.2024 260
Еще материалы раздела «Світ»