<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до появи F-16 в Україні: експерт розповів, що на це вказує  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
16.06.2024 396

Смерть командира батальйону ОУН Коханівського: екснардеп розповів подробиці його загибелі та його останні слова

Миколі Коханівському було 53 роки.

0757c99199a7860e70b499ed9f57a9bb_16.06.24

На Харківщині, під Вовчанськом, 10 червня загинув командир батальйону ОУН Микола Коханівський із позивним "Буревій". Він був на війні проти Росії від перших днів вторгнення – 2014 року. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Екснардеп Семен Семенченко на своїй сторінці у Facebook розповів подробиці загибелі Коханівського, які дізнався від побратима "Буревія".

Як розповів екснардеп, Коханівському разом з побратимом з колишнього батальйону "ОУН" i ще декільком бійцями було поставлене завдання утримувати певну "точку" на картi.

"Ранок, декілька  хлопців на позиції. РЕБ в них немає, евак до цієї точки не доходить, БК тiльки повітрям, ґрунт як пластилін. Почалися ворожі штурми, потім обстріли, потім постійні скидання ефок із ворожих дронів. Декілька груп з підкріпленням були розбиті дронами, деякі потрапили у засідки. Одразу поранили двох хлопцiв, потім був тяжко поранений Микола а потiм 300 стали вже усi. Забрати не могли – евак туди не цей, тому хлопцi повзли назад як і скільки могли. Згодом більше вже не могли. У цей момент почалися масовані нальоти ворожих дронів. Миколі осколком потрапило в артерію на нозі, перев'язки під постійнім нальотом дронів йдуть дуже погано, постiйний рух повзком. Буревій сильно послабшав. Повзти вже не міг, решта теж 300. Останні слова, які він сказав побратиму з ОУН "Повзіть, ви ще молоді, живіть, а я вже все, витягую чеку з гранати, в полон не здамся, повзіть – прикрию", - розповів подробиці Семен Семенченко.

Нагадаємо, за даними DeepState, армія РФ відступила на двох напрямках на Донбасі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Смерть командира батальйону ОУН Коханівського: екснардеп розповів подробиці його загибелі та його останні слова 5.00 5 2
Політика / Україна
16.06.2024 396
Еще материалы раздела «Україна»