<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Росія
16.06.2024 252

У Росії можуть заборонити долар: у чому причина – економіст

Інфляція в РФ вдарить навіть по тих росіянах, які не слідкують за курсом валют.

175da3c0aab76c9db2e9196ef8909533_16.06.24

Найближчим часом на території Російської Федерації можуть заборонити вільний обіг долара та обмежити валютні операції. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив керівник аналітичного напряму мережи "АНТС", економіст Ілля Несходовський в коментарі

За його словами, зайва рублева ліквідність, яка в Росії спостерігається сьогодні, спровокує ще більшу інфляцію і вдарить навіть по тих росіянах, які не слідкують за курсом валют.

"Інші [росіяни] не купують долар... тому що в них немає для цього належної кількості грошей. У них 80-90% йде на поточне споживання... тому вони і не накопичують відповідно собі в доларах. В Москві та Санкт-Петербурзі, в крупних містах, звичайно, така тенденція є, але знову ж таки це ненадовго", - припустив Несходовський.

Український економіст вважає, що невдовзі вільний продаж долара у Росії буде заборонений.

"Я переконаний, що вже через декілька тижнів взагалі заборонять вільний обіг долара у країні. Тобто закриють всі валютні обмінники - це перший крок, а далі у банках також будуть забороняти здійснювати валютні операції", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадили небувалі санкції проти Московської біржі. Ринок відреагував миттєво - трейдери припинили всі торги з доларом та євро, а російський рубль суттєво впав.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії можуть заборонити долар: у чому причина – економіст 5.00 5 2
Політика / Росія
16.06.2024 252
Еще материалы раздела «Росія»