<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
16.06.2024 199

Столтенберг зробив заяву щодо "обов'язкової допомоги Україні"

Генсек НАТО наголосив на довгостроковій підтримці України.

5892d99a8fe8af6721c06778be84f242_16.06.24

Члени Альянсу досі не змогли дійти згоди зі взяття зобов'язань щодо щорічної фінансової допомоги Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, сьогодні потрібні не лише короткочасні зобов'язання, але й довгострокові.

"Поки що консенсусу немає з цього приводу. Але ми працюємо і багато членів НАТО нас підтримують", — заявив сьогодні генсек.

Днями генеральний секретар НАТО закликав союзників щорічно виділяти близько 40 млрд євро на рік на військову допомогу Україні.

"Нам потрібні не короткострокові зобов'язання. Це теж потрібно, але довгострокові зобов'язання дадуть нам більше передбачуваності та будуть сигналом Росії", —  сказав він.

Раніше генсек НАТО заявив, що на саміті у Вашингтоні мають пролунати заяви щодо постачання великої кількості озброєння, боєприпасів для ППО та артилерії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг зробив заяву щодо "обов'язкової допомоги Україні" 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
16.06.2024 199
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»