<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспортвсі новини дня
Політика
Україна
17.06.2024 512

Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії

Майже щоденні удари по російській ППО є частиною нової стратегії України, розрахованої на прибуття винищувачів F-16.

363fb75c1f674ad29f3ce18e503907db_17.06.24

Україна використовує диверсійні та спеціальні операції, а також високоточну зброю для знищення російських радарів, систем повітряного спостереження та протиповітряної оборони, готуючись до застосування на фронті американських винищувачів F-16. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив аналітик німецького видання Bild Юліан Репке.

Оглядач відзначив, що Сили оборони України нещодавно знищили російський ЗРК "Бук-М2" та радіорелейний комплекс зв'язку Р-416ГМ "Граніт-М".

Раніше відбулися атаки на кілька комплексів С-300 та С-400, зокрема в Криму та у прикордонних областях Росії.

На думку Репке, майже щоденні удари по російській ППО є частиною нової стратегії України, розрахованої на прибуття винищувачів F-16 на фронт восени чи взимку.

Аналітик вважає, що для української армії важливіше нищити російську ППО, ніж утримувати невеликі села на Донбасі, які штурмують росіяни, адже якщо Україна матиме перевагу в повітрі, їх можна буде звільнити.

"Україна ретельно та систематично готує використання своїх Су-24 з британськими та французькими крилатими ракетами, а також застосування F-16", – сказав з цього приводу в коментарі виданню ексглава оперативного штабу Міноборони ФРН Ніко Ланге.

Водночас Юліан Репке відзначив слабкі сторони нової стратегії. По-перше, Росія має сотні систем ППО, а на цей момент знищено максимум третину з них. По-друге, остаточного терміну та плану введення в бій F-16 досі немає.

Нагадаємо, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун під час брифінгу за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України заявив, що країни, які входять у так звану "коаліцію винищувачів", планують передати Україні американські літаки F-16  вже цього літа.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії 5.00 5 3
Політика / Україна
17.06.2024 512
Еще материалы раздела «Україна»