<
НОВИНИ ДНЯ: Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
17.06.2024 181

Україна та Палау встановили дипломатичні відносини

16 червня Україна та Палау встановили дипломатичні відносини. Сторони підписали комюніке.

imgonline_com_ua_resize_b3k2euidgf_77e298bedd9187ca5ae365e5b4b5fed7_650x410_17.06.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter глави МЗС України Дмитра Кулеби. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Сьогодні Україна та Палау встановили дипломатичні відносини. У присутності наших лідерів, Президентів Володимира Зеленського та Сурангела Віппса-молодшого ми підписали відповідне комюніке", - розповів він.

За словами голови МЗС, Україна має інтереси в усіх частинах світу і поважає кожну країну, яка поділяє ті ж цінності поваги до Статуту ООН та міжнародного права.

"Існує низка глобальних питань, де наша співпраця може принести користь обом нашим країнам, зокрема, екологічна безпека, що є одним з пунктів Формули миру. Я впевнений, що, встановивши дипломатичні відносини, Україна та Палау посилять співпрацю у спільному подоланні цих викликів", - додав Кулеба.

Нагадаємо, в квітні 2024 року офіційно запрацювало нове посольство України в Демократичній Республіці Конго. Відомство відкрили за дорученням президента Володимира Зеленського.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та Палау встановили дипломатичні відносини 5.00 5 2
Політика / Україна
17.06.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»