<
НОВИНИ ДНЯ: Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут цінивсі новини дня
Політика
Світ
17.06.2024 203

У Байдена заявили, що Путін попросив Китай не брати участі у мирному саміті у Швейцарії

Це показує позицію Пекіна щодо російської агресії проти України.

52633a33072ffd42fb6a1c552ca6f9bf_17.06.24

Російський диктатор Путін просив Китай відмовитись від участі у Саміті миру, який проводиться у Швейцарії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує AP.

"Очевидно те, що Китаю тут (на саміті миру у Швейцарії, - ред.) немає. І я припускаю, що їх тут немає, тому що Путін попросив їх не приїжджати, і вони зобов’язалися перед Путіним", — сказав Салліван.

Він зазначив, що це показує позицію Пекіна щодо російської агресії проти України.

"І я думаю, що це дещо говорить про позицію Китаю щодо війни Росії в Україні. Я думаю, що країни повинні звернути на це увагу", - сказав радник Байдена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда прокоментував "мирну пропозицію" Володимира Путіна щодо початку так званих мирних переговорів з Україною.

Крім того, ми раніше інформували, що в ЄС гнівно прокоментували "мирні" заяви диктатора Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Байдена заявили, що Путін попросив Китай не брати участі у мирному саміті у Швейцарії 5.00 5 2
Політика / Світ
17.06.2024 203
Еще материалы раздела «Світ»