<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного вікувсі новини дня
Політика
Україна
17.06.2024 256

В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії

Удари по ворожій території обов’язково матимуть свій ефект.

4d30adcd99069e6aea10875777967722_17.06.24

Україні дозволено використовувати західну зброю для ураження цілей усередині Росії. НАТО послабить ці обмеження. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив очільник НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю журналістці ТСН.Тиждень Оксані Радіоновій.

"Маємо не забувати, що ця війна розв’язана Росією як агресором. Росія окупувала частину України. Україна має право на самозахист. Це право на самозахист включає право знищувати легітимні військові цілі на території агресора – Росії. Ми надали 99% військової допомоги Україні, хоча накладені певні обмеження на використання цього озброєння, проте ці обмеження ми послабимо, оскільки Росія розпочала новий наступ на півночі, біля Харкова. Вони атакують з російської території, і Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків. Отже, обмеження поступово скасовуються, і це допоможе українцям захищатись", - сказав він.

Нагадаємо, США й Німеччина дозволили Україні бити своєю зброєю по цілях у Росії, але тільки на Харківщині.

Речник німецького уряду Штеффен Хебестрейт заявив, що Україна має право завдавати ударів по території Росії наданою Берліном зброєю.
Такий дозвіл дав і президент США Джо Байден.

Україна намагається стримати російський наступ на сході країни, а Харків постійно зазнає масованих обстрілів і бомбардувань з території Росії, яка починається за кілька десятків кілометрів від нього.

Оценка материала:

5.00 / 2
В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
17.06.2024 256
Еще материалы раздела «Україна»