<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Світ
18.06.2024 876

Саміт НАТО: Волкер озвучив побоювання про сигнал, який отримає Путін щодо України

Саміт НАТО відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

7d050b4a9075ce78c4fd2d6a4acf8008_18.06.24

Спецпредставник Держдепу США з питань України (2017–2019 рр.) Курт Волкер висловив побоювання, що президент РФ Володимир Путін після майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні втретє отримає сигнал про нерішучість Альянсу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише "Укрінформ".

За його словами, така ситуація вже повторювалась після самітів НАТО у Бухаресті та Вільнюсі.

"Проблема Бухарестського саміту, як і дуже багатьох речей, які ми робили, зокрема нещодавно, що ми не думаємо, який меседж ми надсилаємо Путіну. Меседж Бухарестського саміту Путіну полягав у тому, що Альянс не єдиний, що йому не вистачає рішучості щодо підтримки Грузії та України, і тому це «зелене світло» для Путіна робити те, що він хоче. Точно такий меседж надійшов із Вільнюського саміту НАТО – що нам не вистачає рішучості, коли йдеться про запрошення України до членства в НАТО, а тому вона має продовжувати боротися. Зараз ми збираємося на Вашингтонський саміт, і я боюсь, що ми маємо намір знову надіслати той самий меседж Путіну", - сказав Волкер.

За словами політика США, ще один наратив полягає в тому, що саме розширення НАТО змусило Путіна напасти на інші держави, хоча факти свідчать про протилежне.

"Путін атакував країни, які не приєдналися до НАТО, зокрема Грузію та Україну, і окупував частину Молдови. І не нападав на країни, які є членами НАТО", - наголосив дипломат.

Він також розвінчав інший путінський наратив, що поява на кордоні з Росією країн-членів НАТО створює для неї якісь нові загрози.

"Це просто вигадки, які Путін використовує, щоб звинуватити західну громадськість і виправдати свої напади, які він здійснює зараз", - резюмував Курт Волкер.

Нагадаємо, Столтенберг окреслив перспективи Вашингтонського саміту щодо членства України в НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 3
Саміт НАТО: Волкер озвучив побоювання про сигнал, який отримає Путін щодо України 5.00 5 3
Політика / Світ
18.06.2024 876
Еще материалы раздела «Світ»