<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Росія
18.06.2024 403

Росія підвищує податки для збільшення ресурсів на війну проти України – розвідка Британії

Росія очікує близько 2,6 трильйона рублів надходжень від підвищення податків.

ea84b8d9790a11b27d46ee88437b6111_18.06.24

Росія нещодавно оголосила про підвищення податків в країні. Ймовірно, ці кошти будуть використані для фінансування зобов’язань РФ, включно з війною проти України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у щоденному зведенні Міністерства оборони Великої Британії.

Зазначається, що податкові зміни 2025 року забезпечать додаткові надходження до бюджету РФ у розмірі близько 2,6 трильйона рублів ($29 млрд). Ставка корпоративного податку зросте від 20% до 25%, а також в рамках нової податкової системи будуть введені додаткові стягнення.

За даними розвідки Британії, максимальна ставка податку на прибуток у Росії зросте від 15% до 22%.

"Зростання видатків майже напевно продовжиться у 2025 році, оскільки витрати на оборону, ймовірно, зростуть разом із соціальними та інфраструктурними витратами", - йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, збільшення податкового навантаження на бізнес майже напевно обмежить майбутні інвестиції та зростання невійськових секторів.

"Економічне зростання Росії, найімовірніше, забезпечується високими державними інвестиціями у військові сектори економіки. Однак інвестиції у невійськові сектори, швидше за все, стагнують", - йдеться у звіті розвідки.

Також військові сектори із великою ймовірністю монополізують значну частину наявних трудових ресурсів у Росії.

У Міноборони Британії також вважають, що додаткові прибутки, отримані насамперед коштом підвищення корпоративного податку, майже напевно будуть використані для фінансування зростаючих державних видатків рФ.

Нагадаємо, у Зеленського пояснили, чому умови Путіна про "мир" – неприйнятні.

Оценка материала:

5.00 / 3
Росія підвищує податки для збільшення ресурсів на війну проти України – розвідка Британії 5.00 5 3
Політика / Росія
18.06.2024 403
Еще материалы раздела «Росія»