<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Україна
18.06.2024 484

Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський

Україна отримає перші літаки F-16 вже найближчим часом.

72c94333880cc1a1f8d0e52e416808ac_18.06.24

Винищувачі F-16 від Данії прибудуть в Україну найближчим часом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в рамках другого дня Саміту миру в Швейцарії.

"Вдячний Метте Фредеріксен за участь у Саміті миру та активне сприяння Данії в залученні країн Глобального Півдня до реалізації Формули миру. Під час зустрічі ми мали змогу обговорити перебіг підготовки до передачі данських літаків F-16, які надійдуть в Україну найближчим часом", - зазначив він.

Зеленський додав, що окремо обговорив із прем'єр-міністеркою Данії затвердження переговорної рамки та початок переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні.

Літаки F-16 для України: останні новини

Країни, які входять до так званої "коаліції винищувачів", планують передати Україні американські літаки F-16  вже цього літа.

Крім того, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право на використання західної зброї для ударів по Росії для захисту. Зокрема, атакувати з винищувачів F-16.

Оценка материала:

5.00 / 3
Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський 5.00 5 3
Політика / Україна
18.06.2024 484
Еще материалы раздела «Україна»