<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Україна
18.06.2024 207

Сирський: Росія намагається розширити географію боїв, з F-16 час гратиме на користь України

В результаті надходження значної кількості озброєння та техніки, у тому ж числі й винищувачів F-16 - час гратиме на користь України. Ворог докладає зусиль, щоб розширити географію бойових дій.

7_fb12bcd355451b34054b0d99dd026966_650x410_18.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ворог чудово розуміє, що в результаті поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16, що посилить нашу ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись", - заявив Сирський.

За словами Сирського, наразі військове командування ворога докладає зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій. Відповідний крок воно здійснює для:

  • виснаження Сил оборони;
  • зриву підготовки резервів;
  • недопущення переходу Сил оборони до активних наступальних дій.

Ситуація на полі бою

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 10:00, від початку доби, 17 червня, на лінії фронту зафіксовано 42 боєзіткнення. Водночас ворог активно намагається атакувати на Лиманському та Покровському напрямках.

Тим часом як розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш, українські пілоти, які проходять навчання на винищувачах F-16, вже напрацювали необхідну кількість годин. За словами президента Володимира Зеленського, Україна вже найближчим часом отримає перші літаки від західних партнерів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський: Росія намагається розширити географію боїв, з F-16 час гратиме на користь України 5.00 5 2
Політика / Україна
18.06.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»