<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
18.06.2024 199

"Не той ефект": У ВМС вказали на нюанс у знищенні Кримського мосту

Кримський міст уже не має такого тактично-стратегічного значення після тих пошкоджень, які він отримав внаслідок спільної операції СБУ і ВМС з атакою дронів. Тому його ліквідація зараз не так потрібна.

_mist_kerch_gettyimages_985666858_9353ca65da39b06f4a767e709f3d5f5a_650x410_18.06.24

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник ВМС України Дмитро Плетенчук. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Уже не той ефект. Тому що для військової логістики він майже не використовується. Менше чверті загального навантаження несе цей міст. Решта йде по поромній переправі, по якій нещодавно був нанесений удар", - сказав він.

Плетенчук визнав, що якась частина військових вантажів все ж таки йде через міст. "Але основним була поромна переправа на Крим. Нею ж могли вагони перекидати", - повідомив він.

За його словами, зараз росіяни будують залізницю по окупованому Півдню України.

"Це рокадна залізниця, яку будують конкретно для забезпечення угруповання окупантів на Півдні. До кінця цього року вони будуть намагатися закінчити цей проект - з Ростова вздовж узбережжя Азовського моря до Джанкоя. Ба більше, я впевнений, що вони можуть закінчити її. Але з нею є проблема - вона знаходиться в зоні ураження наших засобах", - додав речник ВМС.

Зайва конструкція

Нагадаємо, незаконно збудований Росією Кримський міст отримував пошкодження мінімум двічі. Зокрема, у жовтні 2022 року на ньому прогриміли вибухи, які спричинили значні руйнування. Голова СБУ Василь Малюк заявив, що це була операція його спецслужби.

Крім того, у липні 2023 року Кримський міст був атакований за допомогою морських дронів Sea Baby, які зруйнували два прольоти. Голова СБУ також підтвердив причетність спецслужби до цієї атаки.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Не той ефект": У ВМС вказали на нюанс у знищенні Кримського мосту 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
18.06.2024 199
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»