НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Світ
18.06.2024 407

Путін виявляє інтерес до переговорів, щоб схилити Захід до поступок щодо України, - ISW

Президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у мирних переговорах. Його "цікавість" до діалогу покликаний схилити Захід до поступок, які порушать суверенітет України.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

"ISW продовжує вважати, що президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у сумлінних переговорах і лише симулює інтерес до них в окремих випадках у рамках ширших інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб схилити Захід до випереджальних поступок, які порушать суверенітет України", - йдеться у звіті.

Також аналітики вважають, що Путін навряд чи буде зацікавлений у мирних переговорах у найближчому майбутньому. Це пояснюється тим, що нещодавно російський диктатор виклав теорію перемоги Росії в Україні, яка базується на припущенні, що російські війська здатні до необмеженого поступового наступу на полі бою, щоб пережити підтримку України з боку Заходу.

Нагадаємо, що Швейцарія допустила участь Путіна у другому саміті світу, незважаючи на наявність ордера на арешт.
Раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, настане момент, коли потрібно буде вести переговори з Росією. Але Україна не дозволить їй говорити мовою ультиматумів, як робить країна-агресор зараз.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін виявляє інтерес до переговорів, щоб схилити Захід до поступок щодо України, - ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
18.06.2024 407
Еще материалы раздела «Світ»