<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Україна
19.06.2024 215

Експерт спрогнозував, де можливий контрнаступ ЗСУ

ЗСУ можуть розпочати локальний контрнаступ на одному з напрямків.

Сили оборони 2024 року орієнтуватимуться лише на оброну. Водночас один невеликий локальний контрнаступ можливий. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив колишній співробітник СБУ Іван Ступак 24 каналу.

За його словами, для контрнаступу Україні зараз бракує ресурсів.

Він наголошує й на тому, що в ЗСУ залишається проблема з людьми.

"Людей не вистачає. Є проблеми з економікою. Є проблеми з оплатою праці військовослужбовцям. Є підрозділи, які не перебувають у складі ЗСУ. Вони воюють на певних напрямках, але вони не забезпечуються ЗСУ. Вони перебувають поза законом. Це надзвичайно ідейні хлопці та дівчата. Є багато проблем. Говорити про контрнаступ поки нам не доводиться", - зауважив колишній співробітник СБУ.

Коли можливий контрнаступ

Ступак зазначає, що наразі у нас є тільки озброєння, якого вистачить на зупинку росіян. Тоді як єдиний потенційний контрнаступ може бути в Харківській області.

"Харківська область – це ті локальні операції, які можна організувати протягом наступних 3-4 місяців. До речі, росіяни дуже на цю тему рефлексують, вони побоюються скупчення ЗСУ, вони побоюються, що буде обмежена контрнаступальна операція і Україна зайде на територію Бєлгородської області й там окопається", – наголосив Ступак.

Нагадаємо, військовий експерт Олександр Коваленко оцінив ймовірність нового контрнаступу ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт спрогнозував, де можливий контрнаступ ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
19.06.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»