<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
19.06.2024 203

"Літаків буде більше, ніж людей": Україна не встигає підготувати пілотів для всіх F-16 - The Times

В України поки менше підготовлених пілотів, ніж винищувачів.

363fb75c1f674ad29f3ce18e503907db_19.06.24

У Сполучених штатах затягують навчання українських пілотів на F-16, аргументуючи це тим, що, мовляв, до кінця року не встигнуть підготувати достатню їхню кількість. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише The Times.

Як пояснила голова спеціальної парламентської комісії з озброєнь і боєприпасів Олександра Устінова, через затримку Україна може очікувати приблизно 20 підготовлених пілотів.

"Поки що у нас буде менше підготовлених пілотів, ніж винищувачів", - додала вона.

Також, за її словами, наразі лише вісім українських пілотів проходять підготовку в Тусоні, штат Арізона, а ще дванадцять - на авіабазі в Данії. Третя програма підготовки в Румунії ще не почалася.

"Київ просив Вашингтон надати ще хоча б десять місць у навчальних програмах, але його прохання відхилили", - сказала вона.

У Вашингтоні, своєю чергою, наголосили, що інші країни випереджають українських пілотів у черзі на місця для тренувань і що він не може порушити свої зобов'язання перед ними.

Крім того, офіційний представник Міністерства оборони США також заявляв, що українські пілоти зазнають труднощів зі знанням англійської мови, а також із програмою польотів.

"Прогрес навчання на літаках F-16 досить мізерний", - сказав він.

У відповідь Устинова назвала подібні твердження "сміховинними".

"Це не аргументи, це відмовки, і вони продовжують вигадувати їх знову і знову", - сказала вона.

Додамо, українські пілоти у Франції проходять навчання для польотів на винищувачах F-16. Наразі йдеться про підготовку лише 10 пілотів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Літаків буде більше, ніж людей": Україна не встигає підготувати пілотів для всіх F-16 - The Times 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
19.06.2024 203
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»