<
НОВИНИ ДНЯ: Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°  Уряд дозволив бронювати від мобілізації 100% фахівців: про яку категорію йдеться  США можуть зняти заборону на відправку військових підрядників до України, - CNN  У Міноборони не змогли відповісти, хто розробник застосунку "Резерв+": відео  Спека, але не без "сюрпризів". Синоптик розповіла, де чекати дощі 27 червнявсі новини дня
20.06.2024 132

Україна отримає танк-гібрид Frankenstein, який збиватиме ракети та дрони

Компанія Rheinmetall повідомила, що створить нову машину для посилення обороноздатності України.

2cbe6910449b5b7a509ceb2c16f5b1bf_20.06.24

Німецький збройний концерн Rheinmetall передасть Україні танк Frankenstein – гібрид танка Leopard та системи протиповітряної оборони Skyranger. Ця техніка здатна збивати ракети та безпілотники. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на Rheinmetall.

"Новий танк протиповітряної оборони Frankenstein, призначений для збивання російських безпілотників і ракет, буде поставлений до України провідною німецькою збройовою компанією", – повідомляється у статті.

Компанія Rheinmetall поінформувала, що встановить свою найсучаснішу зенітну систему Skyranger на корпуси танків Leopard-1, "створивши нову машину для посилення обороноздатності України".

Як розповів керівник відділу наземних систем Rheinmetall Бйорн Бернхард, є багато бойових танків Leopard-1, на шасі яких можна встановити вежу Skyranger з автоматичною 35-міліметровою гарматою.

А під час нещодавнього відкриття надтаємного цеху Rheinmetall на заході Україні, де ремонтуються пошкоджені на фронті німецькі танки, Бернхард повідомив, що Rheinmetall лише нещодавно розробила системи Skyranger із датчиками з 360-градусним оглядом поля бою, здатні боротися з дронами.

У публікації вказується, що ремонтуючи військові машини в Україні, Rheinmetall сподівається скоротити час, необхідний для повернення танків у стрій. Спочатку на заводі ремонтуватимуть лише бронемашини Marder та стару версію танка Leopard. Але компанія заявила про плани ремонтувати в Україні й сучасніші танки Leopard-2.

"Ми плануємо працювати в Україні в довгостроковій перспективі. Ми не просто постачаємо обладнання, а потім виводимо його – ми показуємо, що будемо тут постійно і підтримуватимемо Україну", – заявив керівник відділу наземних систем Rheinmetall.

До слова, в ГУР Міноборони України повідомили, що обладнали одну з модифікацій морського дрона Magura ракетами класу "повітря-повітря" Р-73. Росіяни їх дуже бояться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримає танк-гібрид Frankenstein, який збиватиме ракети та дрони 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
20.06.2024 132
Еще колонки: Колонки / Блоги