НОВИНИ ДНЯ: На вихідних у деяких областях істотно похолодає  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
20.06.2024 820

У США назвали країну, яка підтримує воєнну машину Росії

Зокрема, йдеться про постачання мікроелектроніки до РФ.

3c7ab648418adc2e062608610017ad46_20.06.24

Компанії з Китаю продовжують постачання до Російської Федерації продукції для посилення її військових можливостей. Зокрема, мікроелектроніки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив радник Білого дому Джон Кірбі, повідомляє "Укрінформ".

"Вони (китайська сторона — Ред.) продовжують постачати компоненти для військового обладнання та систем озброєння (до РФ — Ред.)", — наголосив представник адміністрації президента США.

Йдеться про постачання мікроелектроніки. У Білому домі кажуть, що таким чином Пекін допомагає врятувати від розвалу російську оборонно-промислову базу. Кірбі зауважує, що Вашингтон висловив КНР своє занепокоєння. За його словами, обмеження можливостей РФ виробляти зброю залишається одним з основних питань, над якими працюють Штати.

"Ми багато зробили, щоби притягти Путіна до відповідальності. Це означає, що деякі з китайських компаній покарано за підтримку, яку вони надають російській оборонно-промисловій базі",— пояснив Кірбі.

Нагадаємо, також США стурбовані поглибленням відносин агресорки Росії та Північної Кореї. Саме тому Вашингтон буде "ретельно відстежувати  розвиток" співробітництва між Москвою і Пхеньяном.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США назвали країну, яка підтримує воєнну машину Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
20.06.2024 820
Еще материалы раздела «Світ»