<
НОВИНИ ДНЯ: Грози, град та шквали: синоптик повідомив, де в Україні чекати негоди  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°  Уряд дозволив бронювати від мобілізації 100% фахівців: про яку категорію йдеться  США можуть зняти заборону на відправку військових підрядників до України, - CNN  У Міноборони не змогли відповісти, хто розробник застосунку "Резерв+": відеовсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2024 228

Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою

Якщо говорити про умови, в яких Україна вимушена продовжувати боротьбу проти російської агресії, то зменшення призовного віку не варто виключати.

e2bfc1552bcaff5654848136c27afd65_20.06.24

В Україні занадто пізно зменшили мобілізаційний вік до 25 років. Не виключено, що це була не остання зміна. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив в інтерв'ю “Liga” народний депутат України від партії “Голос” Роман Лозинський.

“Ми говоримо про третій рік повномасштабної війни. Ми говоримо про те, що тих, хто загинув, хто отримав поранення, хтось має замінити. Тим, хто понад два роки виконують завдання на лінії фронту, треба дати можливість відпочити. Чи може в суспільстві мати підтримку теза про те, що треба зменшувати призовний вік? Я думаю, що це питання риторичне. І якщо спитати, чи хтось сказав би, що хотів би це зробити… Ніхто б не сказав "так, давайте"”, — зазначив Лозинський.

Він додав, що якщо говорити про умови, в яких Україна вимушена продовжувати боротьбу проти російської агресії, то зменшення призовного віку не варто виключати.

“Якщо ми говоримо про те, що ми продовжуємо боротьбу за власне існування… Так, нам потрібне рішення про зменшення віку для участі у бойових діях. І те, що зараз зменшили вік з 27 до 25 років, на превеликий жаль ми маємо дивитися реально. І за умови, що залишатиметься така лінія фронту, що триватиме війна, не виключено, що це — не остання зміна щодо віку для мобілізації”, — додав нардеп Лозинський.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою 5.00 5 2
Політика / Україна
20.06.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»