<
НОВИНИ ДНЯ: Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°  Уряд дозволив бронювати від мобілізації 100% фахівців: про яку категорію йдеться  США можуть зняти заборону на відправку військових підрядників до України, - CNN  У Міноборони не змогли відповісти, хто розробник застосунку "Резерв+": відео  Спека, але не без "сюрпризів". Синоптик розповіла, де чекати дощі 27 червнявсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2024 1081

Рада підтримала в першому читанні створення Військової поліції: що це означає

Раніше цей законопроєкт відклали.

f29fab32e467a2c5142c1333b9c94f43_20.06.24

Верховна Рада України сьогодні, 19 червня, ухвалила за основу законопроєкт №6569-д про військову поліціюПише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила народна депутатка України Ірина Геращенко.

Відповідне рішення підтримали 247 народних депутатів.

Військова поліція буде створена як військове формування з правоохоронними функціями, що матиме завдання забезпечення правопорядку і військової дисципліни. Вона складатиметься з військовослужбовців, державних службовців та працівників, зазначила Геращенко.

Вона також додала, що військова поліція буде комплектуватися за рахунок чисельності ЗСУ та не зможе перевищувати 1,5 відсотка їхньої чисельності.

Що передбачає законопроєкт про військову поліцію

Законопроєкт №6569-д має на меті створення військової поліції як формування з правоохоронними функціями, що входить до складу сектору безпеки і оборони. Основним його завданням є забезпечення правопорядку і військової дисципліни у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту.

Зокрема військова поліція виявлятиме та запобігатиме правопорушенням у вищезгаданих відомствах, забезпечуватиме правопорядок та дисципліну серед військових та захищатиме життя, здоров'я та права військовослужбовців.

До загальної структури військової поліції належатимуть: центральний орган управління військової поліції, територіальні органи управління військової поліції (міжрегіональні, регіональні, місцеві), центри спеціального призначення, навчальні центри військової поліції та дисциплінарні батальйони.

Нагадаємо, 31 травня Міністерство оборони України закликало народних депутатів визначити пріоритетним законопроєкт про створення військової поліції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада підтримала в першому читанні створення Військової поліції: що це означає 5.00 5 2
Політика / Україна
20.06.2024 1081
Еще материалы раздела «Україна»