НОВИНИ ДНЯ: В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2024 721

Яке посвідчення має пред'явити особа, яка вручає повістку: Кабмін затвердив форму

Кабінет Міністрів України затвердив форму службового посвідчення, яке призначений представник повинен пред'явити на вимогу громадянина під час вручення повістки.

_mobilizatsiya_viyskomat_ttsk_prizov_politsiya_perevirka_dokumentiv_kiyiv_gettyimages_2156519386_8b59de3ae255df077d65cb62056d83b9_650x410_20.06.24

Як пише РБК-Україна, про це написав представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

На засіданні у вівторок, 18 червня, Кабмін вніс зміни Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, тобто, постанови №560.

За його словами, Уряд вирішив встановити форму службового посвідчення, яке представник, призначений наказом керівника для вручення повісток, зобов'язаний пред'явити на вимогу громадянина під час вручення повістки.

Це посвідчення буде дійсним на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої державної адміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, за умови пред'явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Сам текст постанови поки що не опубліковано на сайті Кабміну, тому вигляд цього посвідчення наразі невідомий.

Варто зазначити, що службове посвідчення для осіб, уповноважених вручати повістки, було передбачене ще постановою Кабміну №560 від 16 травня.

Раніше РБК-Ураїна розповідало, що в Одесі виник скандал за участі ТЦК. Після цього нардеп Єгор Чернєв заявив, що у Верховній раді розглядають можливість обмеження деяких повноважень ТЦК, щоб передати їх цивільним органам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яке посвідчення має пред'явити особа, яка вручає повістку: Кабмін затвердив форму 5.00 5 2
Політика / Україна
20.06.2024 721
Еще материалы раздела «Україна»