<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
21.06.2024 168

"Пропозиції можуть бути радикальні": у ВР попередили про можливе підвищення податків

В Україні можуть збільшити військовий збір і податок на додану вартість.

33a190d44b2f1a5e5ddc18300db187ad_21.06.24

У Верховній Раді найближчим часом розглянуть можливість підвищення податків, зокрема військового збору. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев у коментарі "Еспресо".

Гетманцев прокоментував, наскільки реальними є чутки про підвищення військового збору й податку на додану вартість. За його словами, зараз парламент очікує від Кабміну офіційного внесення пропозицій. І ці пропозиції щодо підвищення податків будуть "досить радикальними".

"Ми з вами неодноразово чули від міністра фінансів, міністра оборони інформацію про те, що в бюджеті є певне недофінансування військових видатків. Це недофінансування вимірюється сотнями мільярдів гривень. Це дуже великі гроші, які не можна закумулювати точковими рішеннями або, скажімо, за кошт детінізації навіть, бо ресурс від детінізації вже використовується. У нас вже є перевиконання бюджету, але цей ресурс незіставний з тими потребами, які є. Яким чином покрити ці видатки – ми очікуємо позицію від Кабінету Міністрів", – сказав він.

Гетманцев додав, що ситуація є доволі серйозною.

Раніше народна депутатка України та членкиня Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, що у Раді готують непопулярні кроки для фінансування армії.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Пропозиції можуть бути радикальні": у ВР попередили про можливе підвищення податків 5.00 5 1
Кабінет директора / Вечірня горілка
21.06.2024 168
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»