<
НОВИНИ ДНЯ: Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Теракти у Дагестані: Кремль почав кампанію протидії екстремізму на Кавказі, - ISW  Чи замаскують працівників ТЦК з повістками під перехожих: що відомо  Ідеальний гороховий суп: додайте до страви всього лише один інгредієнт за 2 хвилини до кінця варіння  Ангел убив 185 тис. солдатів за одну ніч: як археологам вдалося підтвердити біблійну історію  Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружини  Гетманцев шокував заявою про фінансування ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
21.06.2024 2833

В Україні оновили правила рекрутингу до ЗСУ: що змінилося

В Україні змінилися правила рекрутингу до війська. Тепер усі громадяни, що завчасно обиратимуть собі посаду і підрозділ та добровільно долучатимуться до армії по мобілізації, після проходження ВЛК направлятимуться до спеціальних батальйонів резерву.

1_9e227e41e276bc02e1f0cfd370bbb532_650x410_21.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Харківський обласний ТЦК та СП у Facebook. Про це повідомляють Контракти.UA.

З 10 червня набрали чинності чергові зміни в процесі рекрутингу. Тепер усіх охочих спочатку направлятимуться до спеціальних батальйонів резерву. На базі цих батальйонів вони проходитимуть базову загальну військову підготовку. Або вони будуть відправлені на проходження підготовки до навчальних центрів у відрядження.

Після навчання новобранці будуть відправлені до обраних підрозділів на службу згідно з рекомендаційними листами наказом головнокомандувача на переведення.

Як пояснюють військові, нові правила унеможливлюють "помилковий" розподіл при випуску з навчальних центрів та інші інциденти. При потраплянні на підготовку до центрів рекрути вже перебуватимуть у статусі військовослужбовців.

Призов добровольців за мобілізацією відбуватиметься в такий спосіб:

  • вибір посади та підрозділу, відправка резюме;
  • запрошення на співбесіду, успішне проходження відбору;
  • якщо ваш підрозділ пріоритетний - одразу отримання рекомендаційного листа від підрозділу. Якщо ваш підрозділ непріоритетний - погодження підрозділом вашого призначення в Генштабі, після чого отримання рекомендаційного листа від підрозділу;
  • візит в ТЦК разом із рекомендаційним листом, проходження ВЛК;
  • відправка до батальйону резерву та зарахування до його складу;
  • після завершення навчання - переведення наказом головнокомандувача до вашого підрозділу згідно з рекомендаційним листом та зарахування до складу відповідної військової частини.

Зміни стосуються як пріоритетних, так і непріоритетних підрозділів ЗСУ та добровольців, які долучаються до армії за мобілізацією. Алгоритм залучення добровольців до ЗСУ на контрактну службу залишається без змін: кандидатів відправлятимуть на проходження навчальної підготовки до навчальних центрів і після того розподілятимуть до підрозділів згідно з рекомендаційними листами.

Алгоритм долучення до підрозділів, які не в складі ЗСУ, - як раніше індивідуальний до кожного відповідного військового формування.

Рекрути, які потрапили до навчальних центрів до 10 червня, закінчать призов по процедурі відповідно до попереднього алгоритму.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, що з 10 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він регулює умови бронювання, відстрочки, звільнення з військової служби, виплати військовим.

Раніше РБК-Україна розповідало, що в Україні офіційно встановлені три типи виплат для військових. Від чого залежить сума виплат для ЗСУ - дізнайтеся за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні оновили правила рекрутингу до ЗСУ: що змінилося 5.00 5 1
Політика / Україна
21.06.2024 2833
Еще материалы раздела «Україна»