<
НОВИНИ ДНЯ: Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Теракти у Дагестані: Кремль почав кампанію протидії екстремізму на Кавказі, - ISW  Чи замаскують працівників ТЦК з повістками під перехожих: що відомо  Ідеальний гороховий суп: додайте до страви всього лише один інгредієнт за 2 хвилини до кінця варіння  Ангел убив 185 тис. солдатів за одну ніч: як археологам вдалося підтвердити біблійну історію  Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружини  Гетманцев шокував заявою про фінансування ЗСУвсі новини дня
21.06.2024 232

"Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми

Ситуація змінилася б, аби Україна повернула ЗАЕС.

811edfd01320c54b75290581b1605a5e_21.06.24

Щонайменше два роки Україна буде жити в умовах дефіциту електроенергії. Істотно вплинути на ситуація могло б повернення під контроль Запорізької АЕС в Енергодарі, окупована ворогом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі "КИЇВ24" розповів директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

З його слів, зараз стан енергетичної системи України - це три з 12.

"Якби нам вдалося у будь-який спосіб повернутися до управління Запорізькою атомною станцією і включити в роботу хоча б два-три блоки, - це був би величезний фактор, який змінить ситуацію в енергосистемі. Обмеження практично не знадобилися б, або були потрібні б дуже рідко", - наголосив Харченко.

Втім, наразі ситуація така, що для відновлення потужностей технічно потрібно "десь два роки".

"Тобто дві зими у нас будуть обмеження практично - гарантовано. Взимку 2020-26 років вони будуть мінімізовані, але, цілком ймовірно, я думаю, будуть", - каже експерт.

Як повідомлялося, в "Укренерго" зауважують, що наразі важко сказати, що буде з українською енергосистемою та відключеннями світла взимку. Зокрема, чи стане реальним сценарій відключення світла на 20 годин. Адже все залежить від здатності України відновити пошкоджені потужності та атаками Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
21.06.2024 232
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»