НОВИНИ ДНЯ: В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Україна
21.06.2024 322

Чи може ТЦК відмовитись розглядати електронний військовий квиток: відповідь Міноборони

Електронний військово-обліковий документ має аналогічну юридичну силу, як й паперовий.

7_a87ff549b784b2722e3c3e28022c44b1_650x410_21.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони з питань цифровізації Катерину Черногоренко в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Кабміном була прийнята постанова №559. Вона чітко вказує, що електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу як і паперовий. Міністерство оборони надіслало роз'яснення усім уповноваженим органам, які зобов'язані перевіряти ці електронні документи", - заявив Черногоренко.

Перевіряти документи мають право працівники:

  • територіального центру комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП);
  • Державної прикордонної служби України (ДПСУ);
  • Національної поліції.

Вона додала, що у разі відмови від розгляду електронного військово-облікового документа, необхідно повідомляти про ці випадки на електронну пошту підтримки застосунку "Резерв+". В листі потрібно описати ситуацію яка виникла.

"Резерв+"

У травні були прийняті зміни до законодавчих актів, які регулюють процес мобілізації. Зокрема було запущено застосунок "Резерв+", у якому кожен військовозобов'язаний має можливість оновити свої дані. Водночас це можна зробити в ТЦК, або ж у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

18 червня, в "Резерв+" став доступний електронний військово-обліковий документ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи може ТЦК відмовитись розглядати електронний військовий квиток: відповідь Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
21.06.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»