<
НОВИНИ ДНЯ: Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Теракти у Дагестані: Кремль почав кампанію протидії екстремізму на Кавказі, - ISW  Чи замаскують працівників ТЦК з повістками під перехожих: що відомо  Ідеальний гороховий суп: додайте до страви всього лише один інгредієнт за 2 хвилини до кінця варіння  Ангел убив 185 тис. солдатів за одну ніч: як археологам вдалося підтвердити біблійну історію  Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружини  Гетманцев шокував заявою про фінансування ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
21.06.2024 215

Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради

За прогнозом Костенка, відповідний законопроєкт може бути ухвалено вже у жовтні 2024 року.

d1d7a8538886878d20657b08becd6f38_21.06.24

Якщо теперішні темпи мобілізації в Україні будуть збережені до кінця літа, у Верховній Раді можуть розпочати розгляд законопроєкту про демобілізацію. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко у коментарі "Українській правді".

За його словами, відколи набув чинності новий мобілізаційний закон, у Генштабі ЗСУ задоволені темпами, з якими відбувається процес мобілізації.

“Їх [представників Генштабу] задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься”, - наголосив Костенко.

Збереження таких темпів мобілізації до кінця літа, зазначив секретар профільного парламентського комітету, дозволить внести до Ради законопроєкт про демобілізацію.

За прогнозом Костенка, відповідний законопроєкт може бути ухвалено вже у жовтні 2024 року.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня проголосувала за скасування правки щодо демобілізації в законопроєкті про мобілізацію, тож в ухваленому законі, який набув чинності від 18 травня, цього пункту не було. Раніше народний депутат від "Слуги народу" Сергій Демченко повідомив, що законопроєкт щодо демобілізації та ротації може з'явитися протягом 2025 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради 5.00 5 2
Політика / Україна
21.06.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»