<
НОВИНИ ДНЯ: Радники Трампа представили "план припинення війни": у штабі експрезидента США прокоментували  Кінець епопеї. Як засновник Wikileaks Ассанж вийшов на свободу і що буде далі  Фінансовий гороскоп на липень 2024 року  Грози, град та шквали: синоптик повідомив, де в Україні чекати негоди  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Європа
20.06.2024 203

Голова комітету ЄС у Бундестазі закликає створити фонд на 100 млрд. євро для України

Європейському Союзу необхідно створити фонд у розмірі 100 мільярдів євро для закупівлі озброєння для України на світовому ринку.

Hof_20.06.24

Про це в коментарі Guildhall заявив депутат Бундестагу, голова комітету з європейських справ Антон Хофрайтер. Про це повідомляють Контракти.UA.

«Наразі Європейський союз не має права позичати гроші. Теоретично, оскільки Європа дуже багата, у нас є гроші, і їх можна було б витрачати в кредит, але це не дозволено. Як ви розумієте, неможливо вести війну, хоча б зрідка не позичаючи на певний час гроші на снаряди та інші військові товари. Тому я пропоную, щоб у Європейського союзу був спеціальний фонд у 100 мільярдів євро, гроші в який запозичуються на ринку. І на ці 100 мільярдів ми могли б купувати озброєння для України по всьому світу», — резюмував політик.

Раніше голова комітету німецького Бундестагу з питань оборони, лідер списку Альянсу лібералів і демократів на виборах до Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн заявила, що РФ воює проти всього Заходу і необхідно захищатися. На її думку, настав час усвідомити західним країнам, що Російська Федерація веде війну не тільки проти України, а й проти всього Євросоюзу, європейських цінностей, свободи і єдності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Голова комітету ЄС у Бундестазі закликає створити фонд на 100 млрд. євро для України 5.00 5 2
Політика / Європа
20.06.2024 203
Еще материалы раздела «Європа»