<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Світ
22.06.2024 533

Україна може отримати від Південної Кореї системи ППО, - Yonhap

Південна Корея може переглянути свою позицію щодо поставок озброєнь в Україну і потенційно може передати Києву системи ППО.

21stcenturyasianarmsrace_com_7cde3c2b9f10e1ecf5d721443b1402aa_650x410_22.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Yonhap News Agency. Про це повідомляють Контракти.UA.

Варто зазначити, що радник із національної безпеки при президенті Південної Кореї Чан Хо Джин повідомив про плани щодо перегляду позиції країни щодо поставок зброї Україні.

Причиною цього став підписаний договір між Росією і Північною Кореєю. Він передбачає взаємне зобов'язання надати негайну військову допомогу, якщо одна з країн зазнає нападу.

Представник президента заявив, що Південна Корея зберігатиме стратегічну двозначність щодо типів озброєнь, які можуть поставлятися в Україну.

"Конкретні заходи будуть оголошені пізніше, і буде цікаво подивитися, як відреагує Росія, а не розкривати наші плани заздалегідь", - сказав чиновник.

Що може отримати Україна

За даними урядових джерел, до списку можуть потрапити системи ППО, оскільки Україна потребує протиракетних систем для відбиття російських повітряних ударів.

Варто зазначити, що Південна Корея володіє різними системами ППО, а саме:

  • MIM-104 Patriot - Південна Корея використовує модернізовані версії, такі як PAC-2 і PAC-3;
  • K-SAAM - корейська система ППО, розроблена для захисту кораблів від ракетних і повітряних загроз;
  • KM-SAM - південнокорейська зенітно-ракетна система середньої дальності, розроблена на базі технологій з російської системи 9К37 "Бук";
  • K30 Biho - зенітний самохідний комплекс ближньої дії, оснащений 30-мм автоматичними гарматами і ракетами;
  • THAAD - американська система ППО, призначена для перехоплення балістичних ракет середньої дальності у верхніх шарах атмосфери.

Що передувало

Нещодавно РФ і КНДР уклали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, що передбачає "негайне" надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з країн.

Сеул у відповідь на це вирішив розглянути можливість поставок зброї в Україну. Хоча до цього відмовлявся від прямих поставок озброєнь.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може отримати від Південної Кореї системи ППО, - Yonhap 5.00 5 2
Політика / Світ
22.06.2024 533
Еще материалы раздела «Світ»