<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Світ
22.06.2024 385

Договір між РФ і Північною Кореєю має занепокоїти Китай. У Байдена назвали причину

Китай має занепокоїтися через договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю.

_kirbi_gettyimages_1998756414_1ba8d5e6500c3c0bb570cc6a02cad78e_650x410_22.06.24

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ". Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, договір між КНДР і Росією суперечить заяві, яку раніше робили диктатор Володимир Путін і глава Китаю Сі Цзіньпін.

Кірбі уточнив, що минулого місяця і РФ, і Китай виступили за мирне і дипломатичне вирішення війни в Україні.

Тому представник Білого дому уточнив, що цей договір має викликати занепокоєння в Пекіні.

Що передувало

Днями Путін і глава КНДР Кім Чен Ин уклали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який передбачає негайне надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з країн.

На цю подію вже відреагували в Південній Кореї. У Сеулі після цього вирішили переглянути свою політику щодо постачання Україні летального озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 2
Договір між РФ і Північною Кореєю має занепокоїти Китай. У Байдена назвали причину 5.00 5 2
Політика / Світ
22.06.2024 385
Еще материалы раздела «Світ»