<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
22.06.2024 186

Участь РФ у другому Саміті миру: в МЗС повідомили, як може долучитися Москва

Київ не прагне до прямих контактів з Москвою.

815cc73241e8e686c72e15e901af1a6d_22.06.24

Задля залучення представників країни-агресорки Росії до другого Саміту миру можна вдатися до досвіду Чорноморської зернової ініціативи. Адже Україна не прагне прямих контактів з Москвою під час заходу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив в ефірі телемарафону.

"У нас є дуже успішний досвід переговорів щодо Чорноморської зернової ініціативи. Тоді Україна вела перемовини з Туреччиною і з ООН. Потім Туреччина і ООН вели перемовини з Росією. Угода мала вигляд документа, підписаного між Туреччиною, ООН і Україною, а також - Туреччиною, ООН і Росією", - наголосив Кулеба.

Міністр наголосив, що Київ не прагне до прямих контактів з Москвою з огляду на всі злочини окупантів. З його слів, наразі ключове завдання для України – не лише закінчити війну, а й забезпечити мир у майбутньому.

Нагадаємо, раніше радник голови ОП Михайло Подоляк назвав умову, за якої Росія буде на другому Саміті миру. Так, участь РФ не матиме сенсу, поки у Кремлі не переглянуть свою позицію щодо війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Участь РФ у другому Саміті миру: в МЗС повідомили, як може долучитися Москва 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
22.06.2024 186
Еще материалы раздела «Ранкова кава»