<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії могли створити ще одну армію для війни в Україні: деталі від ISW  Чи знизять в Україні мобілізаційний вік до 21 року: у Зеленського відповіли  Мобілізація по-новому: хто має оновити дані про авто в ТЦК і кому загрожує штраф до 60 тисяч  Спека та дощі в двох регіонах. Синоптики дали прогноз на 28 червня  Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червнявсі новини дня
Політика
Україна
23.06.2024 207

Держдеп США про дозвіл на глибокі удари по РФ: це питання здорового глузду

Сполучені Штати дозволяють українській армії завдавати ударів американською зброєю по військових цілях в глибокому тилу Росії. Адже "це питання не географії, а здорового глузду".

atacms_sill_www_army_mil__2__2bcb991507cba24d996596530b530349_650x410_23.06.24

Про це заявив заступник державного секретаря Сполучних Штатів Америки з політичних питань Джон Басс на брифінгу у Києві, пише РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я б просто повернувся до коментарів мого колеги Джейка Саллівана (радник президента США з національної безпеки - ред.), який сказав, що це питання не географії, це питання здорового глузду", - сказав Басс.

За його словами, США хочуть переконатися, що "Росія не зможе використовувати свою територію як прихисток, з якого вона може безкарно атакувати українські сили".

Що передувало

Нагадаємо, США дозволили Україні використовувати надану американську зброю для ударів по території Росії. Проте Вашингтон встановив обмеження - використовувати зброю США можна лише на прикордонних територіях.

Пізніше в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що західні країни ведуть дискусії про дозвіл на атаки території Росії без обмежень по напрямках чи глибині російського тилу.

При цьому в ISW зазначили, що президент США Джо Байден проти того, щоб дозволити ЗСУ завдавати ударів з американської зброї по військових цілях в оперативних зонах або глибокому тилу Росії.

А нещодавно Politico повідомило, що США дозволили Україні використовувати американську зброю для завдання ударів по будь-яких російських силах, що атакують через кордон, а не тільки по тих, що знаходяться в районі Харкова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Держдеп США про дозвіл на глибокі удари по РФ: це питання здорового глузду 5.00 5 2
Політика / Україна
23.06.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»