<
НОВИНИ ДНЯ: Спека та дощі в двох регіонах. Синоптики дали прогноз на 28 червня  Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуютьсявсі новини дня
23.06.2024 276

Авіакомпанії все частіше змушують туристів доплачувати за багаж: як цього уникнути

Особливо часто скаржаться пасажири Ryanair.

ryanair_23.06.24

Багато авіакомпаній, особливо бюджетних, відомі своєю суворою політикою щодо допустимої норми безкоштовного перевезення багажу. Особливо прискіпливі вони до пасажирів у пік сезону літніх відпусток. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як пише The Sun, останнім часом у соцмережах дедалі частіше можна побачити скарги від туристів, з яких авіакомпанії взяли додаткову плату за багаж, хоча його розмір нібито не перевищував дозволених габаритів. Особливо часто страждають пасажири ірландського лоукостера Ryanair.

Наприклад, днями одна пасажирка розповіла, що її змусили доплатити 70 фунтів стерлінгів (майже 90 доларів) за рейс Ryanair, бо її ручна поклажа виявилася "занадто глибокою" під час перевірки розміру багажу.

"Мені сказали, що моя валіза (куплена тому, що в описі до неї було заявлено, що вона відповідає габаритним вимогам до верхньої шафки літака) надто глибока", – поскаржилася туристка в соцмережі Х, супроводивши пост фото, на якому видно, що її валіза випирає всього на пару сантиметрів.

І це далеко не поодинокий випадок, коли пасажирів просять заплатити за багаж, оскільки він визнаний занадто габаритним для вимог авіакомпанії.

Як уникнути переплати за багаж

Зі свого боку експерти закликають туристів заздалегідь перевіряти за допомогою мірної стрічки, чи відповідає їхній багаж вимогам авіакомпаній. При цьому варто враховувати, що ці норми можуть відрізнятися в різних авіакомпаніях, а тому попри те, що компанії з продажу валіз можуть рекламувати їх як такі, що відповідають вимогам для верхніх шафок, це може бути не так.

Наприклад, сумка, що підходить для рейсу British Airways, може виявитися занадто великою для Ryanair, навіть якщо різниця становить лише кілька сантиметрів.

Як правильно виміряти свій багаж

  • Валізи з колесами слід вимірювати зверху вниз, включно з колесами.
  • Також слід обов'язково виміряти глибину своєї валізи, оскільки про це часто забувають.
  • Краще закласти до своїх розмірів додатковий сантиметр-два, щоб перестрахуватися.
  • Купуючи валізу в магазині, варто взяти з собою вимірювальну стрічку, щоб переконатися, що вона відповідає вимогам.
  • Якщо ви подорожуєте з рюкзаком або м'якою сумкою, яка поміщається під сидінням літака, також краще взяти з собою мірну стрічку в дорогу, щоб перед зворотним рейсом навантажений сувенірами багаж не перевищив норму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Авіакомпанії все частіше змушують туристів доплачувати за багаж: як цього уникнути 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
23.06.2024 276
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»