НОВИНИ ДНЯ: Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковородівсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.06.2024 453

В Міненерго розповіли про роботу над розбудовою розподіленої генерації по всій Україні

Міністерство енергетики України працює над розбудовою розподіленої генерації по всій території країні.

_evropa_pratsivniki_gettyimages_1341067688_54c498d998111107099bb2bbb6d538c6_1300x820_0a05578759eb3f34985d3f9c7deca754_650x410_24.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву заступниці глави Міненерго Світлани Гринчук в ефір національного телемарафону "Єдині новини". Про це повідомляють Контракти.UA.

Говорячи про дії щодо захисту об'єктів енергетичної інфраструктури від російських ударів, чиновниця відзначила важливість посилення ППО, а також висловилася про накопичення резервного обладнання, щоб пришвидшити ремонтні й відновлювальні роботи.

"В першу чергу, те що ми робимо як енергетики, і Збройні сили України, сили протиповітряної оборони, це намагаємося захистити за допомогою підсилення ППО наші об'єкти. Це те найважливіше, що нам треба зараз сконцентруватися. Друге - це ремонти і швидке відновлення", - сказала Гринчук.

Вона зазначила, що на значно пошкоджених через ураження об'єктах такі процеси йдуть "не так швидко, як хотілося, але робота йде".

"По друге - ми працюємо над розбудовою розподіленої генерації по всій країні. Готуємо зараз, практично під увагою кожне місто, кожна точка, де можна додатково додати генерацію, де можна покращити стан мереж. Тому над цим усім ведеться робота", - розповіла заступниця глави Міненерго

При цьому Гринчук акцентувала, що хоча плани ворога не відомі, вже ж видно, що він не зупиняє завдання ударів по енергетичних об'єктах й енергетичній інфраструктурі України.

Відтак найголовнішим завданням є захист енергооб'єктів, щоб мінімізувати можливі пошкодження через атаки противника, констатувала чиновниця.

Нагадаємо, раніше у червні в Національному банку України заявили, що витрати на відновлення потужностей з виробництва електроенергії за рахунок розподіленої генерації в країні складуть "мільярди доларів". В НБУ уточнили, що 1 мВт відновлення потужності коштує приблизно 1 мільйон доларів.

Додамо, у травні у Федерації роботодавців України заявили, що вітчизняні промислові підприємства готові розвивати систему розподіленої генерації, але очікують забезпечення ліквідності та врегулювання багатомільярдних боргів на балансуючому ринку електроенергії.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Міненерго розповіли про роботу над розбудовою розподіленої генерації по всій Україні 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
24.06.2024 453
Еще материалы раздела «Економіка»