<
НОВИНИ ДНЯ: У Росії зростання злочинності через повернення ув'язнених з фронту, - британська розвідка  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  У ЗСУ назвали пріоритетний напрямок на фронті для Путіна  У Держдепі США прокоментували розблокування Україною чорноморських портів  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 року  28 червня в Україні спека до +31° і без дощіввсі новини дня
24.06.2024 150

Диктатор Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї: деталі від ISW

"Фюрер" дуже боїться поразки в Україні.

b1e432c910c3e70c83e825388a4c1ea9_24.06.24

Президент-диктатор РФ Володимир Путін прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії. А це, згідно з доктриною, дозволяє йому застосувати ядерну зброю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у свідому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважують, що кремлівський "фюрер" продовжує озвучувати ядерні погрози в межах своєї інформаційної кампанії. Мета якої - перешкоджання країнами Заходу подальшій підтримці України та підрив зусиль міжнародного співтовариства щодо узгодження свого стратегічного бачення перемоги в загарбницькій війні Росії проти України.

В ISW наголошують, що під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками 21 червня Путін заявив, що його країна планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як "гарантію стратегічного стримування" і підтримки балансу сил у світі. За словами "фюрера", Кремль також працює над збільшенням свого типового бойового потенціалу та оборонного промислового виробництва.

Окрім того, під час прес-конференції у В'єтнамі 20 червня Путін заявив, що країна-агресорка розглядає можливість "зниження порогу" застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині та можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до "кінця державності Росії".

"Путін, ймовірно, помилково прирівняв поразку в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на "винятковий випадок", коли чинна ядерна доктрина РФ дозволить застосування ядерної зброї", - йдеться у звіті ISW.

Аналітики зауважують, що заява Путіна від 21 червня є продовженням його нещодавньої інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу з вироблення спільної стратегічної мети - рішучої перемоги над російським вторгненням, яке, за задумом Заходу, повинно було б стати кінцевою метою війни в Україні.

"Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які ухвалюють рішення, і дуже малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним і звичайним засобам стримування", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, секретар РНБО України Олександр Литвиненко заявив, що кремлівський "фюрер" Володимир Путін може застосувати ядерну зброю, якщо його армія буде розбита в Україні. Як заявив секретар Ради нацбезпеки, "ми не можемо нічого виключати, якщо Росія опиниться на межі катастрофічної поразки".

Оценка материала:

5.00 / 2
Диктатор Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї: деталі від ISW 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
24.06.2024 150
Еще колонки: Колонки / Блоги