<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати ліниві вареники: рецепт від Савви Лібкіна  Українці оцінили рівень добробуту своєї сім’ї та перспективи на найближчі роки  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Як українці ставляться до проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни – опитування  Насипний пиріг із вишнями: дуже простий рецепт  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  У Росії зростання злочинності через повернення ув'язнених з фронту, - британська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.06.2024 164

Студенти можуть отримати безкоштовну медичну допомогу: які умови

Студенти, які переїхали жити та навчатися в інше місто, можуть розраховувати на безоплатну допомогу за Програмою медичних гарантій.

_likar_simeyniy_tisk_tonometr_likarnya_zhinka_sertse_gettyimages_1619907447_9a96e2fc5950f0d6b2e7375884f6c490_650x410_24.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Національної служби здоров'я України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Для того, щоб отримувати безкоштовну медичну допомогу, після переїзду до нового міста студенту варто укласти декларацію з лікарем у найближчому медзакладі.

Попередня декларація анулюється автоматично, однак, якщо студенту зручніше їздити додому до свого лікаря - декларацію можна зберегти.

В такому разі, якщо студент приймає препарати з “Доступних ліків”, то необхідно домовитися з лікарем про дистанційне продовження рецепту.

В НСЗУ зауважили, що до таких лікарів, як гінеколог, психіатр, нарколог та фтизіатр, можна звертатися без направлення.

"Звернення до екстреної медичної допомоги за номером 103 та самозвернення до медичного закладу в невідкладному стані - безоплатне, незалежно від наявності декларації", - наголосили в службі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що громадяни України, які мають проблеми з ментальним здоров’ям, можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Студенти можуть отримати безкоштовну медичну допомогу: які умови 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.06.2024 164
Еще материалы раздела «Суспільство»