<
НОВИНИ ДНЯ: Чи застосовуватимуть дрони Magura в Азовському морі: відповідь ГУР  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Як приготувати ліниві вареники: рецепт від Савви Лібкіна  Українці оцінили рівень добробуту своєї сім’ї та перспективи на найближчі роки  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Як українці ставляться до проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни – опитування  Насипний пиріг із вишнями: дуже простий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
24.06.2024 287

Чи будуть електронні повістки в “Резерв+”: пояснення Міноборони

Можливість надсилання електронних повісток не передбачена юридично.

12b4599d275ed1e6fec73a7ab41c9742_24.06.24

Можливість надсилання електронних повісток дуже активно обговорюється в українському суспільстві, але наразі для цього немає ні технічної можливості, ні юридичного підгрунтя. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив в ефірі “24 каналу” речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

“Наразі ми маємо працювати з реальністю. Реальність така, що юридично не передбачено розсилання повісток у застосунку Резерв+. Тому технічно навіть поки що така можливість не розглядається”, – наголосив він.

Раніше нардеп Федір Веніславський, який є членом комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, повідомив, що в Україні не планується запроваджувати електронні повістки і законом не передбачено електронних скерувань на військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, у застосунку для військовозобов'язаних "Резерв+" від 18 червня став доступний електронний військово-обліковий документ у вигляді QR-коду, який має таку саму юридичну силу, як і паперовий.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи будуть електронні повістки в “Резерв+”: пояснення Міноборони 5.00 5 1
Політика / Україна
24.06.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»