Політика
Україна
25.06.2024 268

Міноборони про допомогу партнерів: розрив між Україною та РФ скорочується, але треба більше ППО

Нові пакети військової допомоги від партнерів допомагають Україні скоротити розрив у спроможностях з Росією. Але Україна потребує більше систем протиповітряної оборони.

gettyimages_1237975115_cee588d1469b9d162fc43458427bcf4e_650x410_25.06.24

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, пише РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Попри потужний тиск росіян, введення нових резервів, перевагу в артилерії, техніці, солдатах, домінування у небі, Силам оборони вдається стримувати агресора та завдавати ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Нові пакети військової допомоги від союзників поступово скорочують розрив між спроможностями українських та російських сил", - сказав Гаврилюк.

Проте, за його словами, головний пріоритет України сьогодні - це посилення протиповітряної оборони, тому дуже важливо, щоб союзники оперативно реагували на нагальні українські потреби.

Крім того, як зазначив Гаврилюк, Україна потребує далекобійної зброї, яка допомогла б знищувати російські носії ракет та бомб, а також літаки на аеродромах та пускові установки.

"Для широкої реалізації такої тактики боротьби нам потрібно більше різних засобів ураження далекого радіусу дії. Більше високоточної та далекобійної зброї в арсеналі Сил оборони дозволить компенсувати російську кількісну перевагу в артилерії, бронетехніці, живій силі", - сказав заступник міністра оборони.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Нідерланди разом з іншою неназваною країною передадуть Україні систему ППО Patriot.

А до цього, рішення передати Україні одну систему ППО Patriot ухвалила Румунія.

Загалом, як заявляв президент України Володимир Зеленський, Україні потрібно 25 систем Patriot, щоб захистити всю свою територію. Але нагальна потреба - 7 таких систем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони про допомогу партнерів: розрив між Україною та РФ скорочується, але треба більше ППО 5.00 5 2
Політика / Україна
25.06.2024 268
Еще материалы раздела «Україна»