<
НОВИНИ ДНЯ: Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  У ЗСУ назвали пріоритетний напрямок на фронті для Путіна  У Держдепі США прокоментували розблокування Україною чорноморських портів  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 року  28 червня в Україні спека до +31° і без дощів  До експлуатації в підрозділах ЗСУ допустили майже 40 зразків бронетехніки  У Сербії захистили право продавати боєприпаси Заходу, які могли бути передані Українівсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
24.06.2024 150

Наступ Ізраїлю на Ліван загрожує розширенням війни за участю Ірану, - Пентагон

Військовий наступ Ізраїлю на Ліван загрожує відповіддю з боку Ірану, який може стати на захист Хезболли, спровокувавши розширення війни, що може поставити під загрозу сили США в регіоні, заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал ВПС США К. К. Браун.

_hezbolla_gettyimages_1235896292_b4154e03dbdaec1ec1868860430c48a6_650x410_24.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на AP. Про це повідомляють Контракти.UA.

Генерал сказав, що Іран підтримує ХАМАС, але надасть більшу підтримку Хезболлі, "особливо якщо вони відчують, що Хезболла знаходиться під серйозною загрозою".

Браун поспілкувався з журналістами під час поїздки до Ботсвани на зустріч міністрів оборони африканських країн.

Загроза наступу

Після початку війни у Секторі Газа обстріли території Ізраїлю з боку Хезболли, визнаної терористичною організацією урядами низки країн, в тому числі Європейського Союзу, почастішали. У відповідь Ізраїль завдає ударів по об'єктах організації у Лівані.

11 червня авіація Ізраїлю завдала чергового такого удару. За кілька днів Хезболла випустила понад 100 ракет по території Ізраїлю.

21-22 червня ізраїльська авіація завдала ударів по об'єктах організації в чотирьох районах на півдні Лівану.

Ізраїльські офіційні особи погрожували військовим наступом на Ліван, якщо не буде досягнуто результатів переговорів щодо відтіснення Хезболли від кордону. Буквально кілька днів тому армія Ізраїлю заявила, що схвалила план наступу на Ліван, хоча США намагаються запобігти переростанню транскордонних атак у повномасштабну війну.

Представники США намагаються знайти дипломатичне вирішення конфлікту. Очікується, що це питання постане цього тижня на зустрічі міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Вашингтоні.

За даними CNN, високопоставлені чиновники США запевнили Ізраїль у підтримці в разі розгортання повномасштабної війни з Хезболлою.

Водночас старший радник президента США Джо Байдена Амос Хохштайн у вівторок в Бейруті заявив, що США навряд чи зможуть допомогти Ізраїлю захиститися від ширшої війни з Хезболлою, так само як вони допомогли Ізраїлю відбити іранський шквал ракет і безпілотників у квітні. За його словами, важче відбиватися від ракет меншої дальності, які Хезболла регулярно пускає через кордон з Ізраїлем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Наступ Ізраїлю на Ліван загрожує розширенням війни за участю Ірану, - Пентагон 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
24.06.2024 150
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»