<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
26.06.2024 570

Чи дозволять США Україні бити ракетами по Кримському мосту: оцінка ISW

За оцінками ISW, 13 кілометрів мосту через Керченську протоку після окупації перебуває в межах міжнародно визнаних територіальних вод України.

efd5ed44d10225477ea281721a9f9220_26.06.24

Нинішня політика Америки дозволяє Україні атакувати своїми ракетами незаконно збудований Кримський міст. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому 24 червня.

"Нинішня політика США щодо використання Україною зброї, наданої Заходом, дозволяє Україні наносити удари в будь-якій точці окупованої Росією України, що, ймовірно, включає використання ПЗРК великої дальності для нанесення ударів по частині мосту через Керченську протоку в межах міжнародно визнаних сухопутних і морських кордонів України", - вважають аналітики.

За оцінками ISW, 13 кілометрів мосту через Керченську протоку після окупації РФ перебуває в межах міжнародно визнаних територіальних вод України. Таким чином, наголошують в Інституті вивченння війни, політика США щодо використання українських ПТРК технічно повинна дозволити українським військам завдати удару якщо не по всьому мосту, то, принаймні, по його частині.

В ISW нагадали, що речник Пентагону майор Чарлі Дітц також заявив 24 червня, що "Україна приймає власні рішення щодо націлювання і проводить власні військові операції".

Як повідомляли раніше, керівник ГУР України Кирило Буданов назвав заходи, які змусять окупантів покинути півострів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи дозволять США Україні бити ракетами по Кримському мосту: оцінка ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
26.06.2024 570
Еще материалы раздела «Україна»