<
НОВИНИ ДНЯ: Неймовірна спека. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зодіакальний гороскоп на липень 2024 року для всіх 12 знаків  Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому  Чого ворог боїться найбільше: комбат дав неочікувану відповідь  Коли спека в Україні ослабне: синоптикиня назвала точну дату  Київ увійшов до топ-10 найгірших міст для життя — рейтинг The Economist  Стюардеса назвала єдине місце, куди ніколи не можна сідати в літакувсі новини дня
26.06.2024 155

Фінська держкомпанія припинить імпорт російського скрапленого газу

Фінська державна енергетична компанія Gasum, яка є ключовим постачальником у країни Скандинавії, з кінця липня припинить закупівлю та імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ).

imgonline_com_ua_resize_6zxmkoi9wpfu_9edbc46ab63b6c9db9e06a3169249144_650x410_26.06.24

Про це сказано у заяві компанії, пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Gasum дотримується всіх санкцій, введених ЄС, та не закуповуватиме і імпортуватиме російський СПГ з 26 липня", - зазначили в Gasum.

У компанії додали, що санкції Євросоюзу не дозволяють розірвати контракт із "Газпромом" на постачання СПГ, але вони є форс-мажорною обставиною, яка перешкоджає купівлі або імпорту російського СПГ для автономних терміналів.

Як пише Reuters, довгостроковий контракт між Gasum і "Газпромом" було укладено ще до 2022 року за так званою угодою "бери або плати" (вона зобов'язує фінську компанію платити за законтрактований газ незалежно від того, чи використовує вона його чи ні).

Журналісти уточнюють, що без санкцій у Gasum не було законних підстав припинити закупівлю.

Санкції проти Росії

Нагадаємо, вчора, 24 червня, Євросоюз затвердив уже 14-й пакет санкцій проти Росії. Він, зокрема, передбачав обмеження на купівлю чи імпорт російського СПГ через термінали Євросоюзу, які не підключені до газової мережі ЄС.

Такий пункт ініціювали Швеція та Фінляндія, щоб анулювати деякі контракти на постачання російського СПГ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фінська держкомпанія припинить імпорт російського скрапленого газу 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
26.06.2024 155
Еще колонки: Колонки / Блоги