<
НОВИНИ ДНЯ: Неймовірна спека. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зодіакальний гороскоп на липень 2024 року для всіх 12 знаків  Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому  Чого ворог боїться найбільше: комбат дав неочікувану відповідь  Коли спека в Україні ослабне: синоптикиня назвала точну дату  Київ увійшов до топ-10 найгірших міст для життя — рейтинг The Economist  Стюардеса назвала єдине місце, куди ніколи не можна сідати в літакувсі новини дня
Політика
Європа
26.06.2024 385

У ЄС визначилися з кандидатурами на найвищі посади, - ЗМІ

Окрім Урсули фон дер Ляєн на пост глави Єврокомісії, лідери країн Європейського союзу узгодили ще дві кандидатури на найвищі посади в ЄС.

Як пише РБК-Україна, про це пише німецьке видання Suddeutsche Zeitung з посиланням на агентство DPA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як повідомляє видання, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас може стати новим високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки, змінивши Жозепа Борреля.

Лідери країн ЄС також домовилися висунути на пост голови Євроради експрем'єра Португалії Антоніу Кошту (замість Шарля Мішеля) на початковий термін два з половиною роки. На цій посаді він відповідав би за підготовку самітів ЄС і ведення робочих сесій.

При цьому зазначається, що якщо Кошта добре виконає свою роботу, він зможе отримати другий термін на посаді.

А от голову Єврокомісії та головного дипломата ЄС призначають на один законодавчий період ЄС, тобто приблизно на п’ять років.

Нагадаємо, раніше ЗМІ також повідомляли, що країни Європейського союзу домовилися про висунення кандидатури Урсули фон дер Ляєн на другий термін на пост глави Єврокомісії.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЄС визначилися з кандидатурами на найвищі посади, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Європа
26.06.2024 385
Еще материалы раздела «Європа»