<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2024 4669

Уряд дозволив бронювати від мобілізації 100% фахівців: про яку категорію йдеться

Йдеться про саперів, які займаються безпосередньо розмінуванням.

5c0e4581c7d9ce15a5680a9dcfa278b2_27.06.24

Сертифіковані оператори протимінної діяльності, серед яких можуть бути підприємства, установи та організації, отримують змогу забронювати 100% підрозділів, які безпосередньо беруть участь у розмінуванні. Таке рішення ухвалив уряд. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Відповідне рішення викликано тим, що гуманітарне розмінування України є одним з ключових завдань, яке має забезпечити нормальну життєдіяльність громадян України на територіях, що деокуповані або будь-яким чином були під впливом воєнних дій агресора.

Розмінування дозволить значно покращити аграрний потенціал країни, особливо в південних областях України, де проблема позбавлення сільськогосподарських угідь від небезпечних боєприпасів є найвищою.

Хто конкретно може бути заброньованим в операторів розмінування

Як роз'яснює Міністерство економіки, бронювання передбачає збереження в повному складі співробітників таких напрямків:

  • нетехнічне або технічне обстеження;
  • очищення;
  • інспектування;
  • контроль якості.

Під бронювання потрапляють цивільні, які мають базову підготовку, достатню для пошуку мін і вибухонебезпечних предметів. “Такі працівники можуть бути заброньовані незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання. Бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом пів року не здійснює роботи з гуманітарного розмінування”, — зазначається в повідомленні Мінекономіки.

Станом на червень 2024 року в Україні є 42 сертифіковані оператори протимінної діяльності. Ще 53 організації перебувають у процесі отримання сертифікації. Наразі до гуманітарного розмінування залучено приблизно 2000 фахівців та 1,9 тисячі спеціалістів оперативного реагування.

Нагадаємо, працівники ТЦК можуть виписати повістку чоловікові, навіть якщо він був заброньований на роботі, але не має з собою відповідних документів, які підтверджують це. Детальніше — за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Уряд дозволив бронювати від мобілізації 100% фахівців: про яку категорію йдеться 5.00 5 2
Політика / Україна
27.06.2024 4669
Еще материалы раздела «Україна»