<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2024 168

Проблеми командування у ЗСУ: офіцер поcкаржився на "совок" і порівняв його зі стандартами НАТО

Українській армії необхідно впровадити стандарти НАТО щодо керування підлеглими.

caf0ac826737dfbf50fa641f42ece491_27.06.24

В ЗСУ досі домінує "совковий" підхід до командування підлеглими, який суттєво відрізняється від стандартів НАТО. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів офіцер ЗСУ та військовий інструктор Сергій Молодід в інтерв’ю "Новинарні".

"У нас переважно працюють по direct command [за прямим наказом – ред.] – "совковий" метод керування, коли ти абсолютно кожному кажеш: ти копаєш, ти світиш ліхтариком, ти йому допомагаєш, ти вантажиш мішки… Це робиться в тих випадках, коли люди некомпетентні або дуже розгублені, і ти розумієш, що не можеш їм делегувати рішення. Такі люди або неправильно підібрані на посади, або ненавчені, або їм неграмотно поставлене завдання", – розповів військовий.

Молодід пояснив, що в арміях країн НАТО використовують інший принцип командування, який дає можливість коротко і зрозуміло ставити завдання підлеглим. Тобто стандарти НАТО передбачають дотримання "протоколу 5W": Who, What, When, Where, Why (Хто, Що, Коли, Де, Навіщо).

"У нас же зазвичай не заморочуються: кричать "негайно, швидко, терміново, все робіть", без пояснень, що ж має бути в результаті. Часу на планування взагалі не виділяють. А потім обов’язково буде щось не так", – поскаржився військовий.

На думку Молодіда, в довгостроковій перспективі такий підхід знищує у підлеглих мотивацію. В таких умовах вони не проявляють ініціативу, не відстоюють власну думку та бояться зробити крок убік без попереднього погодження.

Нагадаємо, за словами Сергія Молодіда, бійці ЗСУ не отримують зброю в належній кількості, а також втрачають перевагу перед ворогом через помилки командування. Водночас росіяни вчаться швидше, а їхній FPV-напрямок розвивається катастрофічними темпами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Проблеми командування у ЗСУ: офіцер поcкаржився на "совок" і порівняв його зі стандартами НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
27.06.2024 168
Еще материалы раздела «Україна»